Yökerhoissa tanssitaan ja pidetään hauskaa

Yökerhoissa tanssiminen on ollut ihmisille mieluista ajanviihdettä jo vuosikymmenien ajan kulttuurin ja maantieteelliseen sijaintiin katsomatta. Yökerhojen kirjo on nykyään niin monipuolinen, että tykkäsipä sitten diskosta tai hevistä ja olipa sitten homoseksuaali, lattarihenkinen tai millainen hyvänsä, löytyy suurimpien kaupunkien tarjonnasta mitä luultavammin mieluinen yökerho illanviettoa varten. Suomen mittapuulla Helsingistä löytyy ehdottomasti kirjavin yökerhojen valikoima, johon mahtuu niin rento ja hipsterimäinen Siltanen, seksuaalivähemmistöjen suosiossa oleva Hercules ja monet valtaväestön suosioon kavunneet yökerhot keskustan alueella.

Missä sitten voi yökerhossa tanssimista harrastaa? Lähes jokainen keskikokoinen ja suurempi kaupunki tarjoaa vähintään yhden tai muutaman sellaisen klubin, jossa tanssimista voi harrastaa. Suurkaupungeista löytyy tyypillisesti useampia erilaisia yökerhoja, jotka ovat keskittyneet esimerkiksi yhteen tanssityyliin tai suuntaa tarjontansa jonkin tietyn ihmisryhmän tarjontaan. Yhä useampi tanssiklubi kuitenkin pyrkii monipuolistamaan tarjontaansa siten, että esimerkiksi eri päivinä saattaa yökerhossa soida jokin määrätynlainen tanssimusiikki tai yökerhon eri osissa voi tanssia eri musiikkien tahtiin oman makunsa mukaan. Tietenkin suosittu ominaisuus yökerhoissa on livenä soittava DJ, joka valitsee tanssikansan ja muiden yöelämän kiitäjien kuunneltavaksi parhaimmat kappaleet ja mixit.

Yökerhoilla saattaa törmätä muun muassa diskomusiikkiin, joka on kuin lämmin tuulahdus 80- ja 90-luvuille. 80-luvun retroilukin on suosittua joissain yökerhoissa ja se vie ajatukset aikaan, jolloin breakdancing teki nousuaan ja mosh pitit olivat suuressa suosiossa. Näiden ohella yökerhossa voi usein päästä tanssimaan vaikkapa elektronisen tanssimusiikin, drum and bassin ja junglen tahtiin tai vaikkapa hiphopin biitin mukana. Monissa yliopistokaupungeissa yökerhotarjonta on poikkeuksellisen menevää ja mielikuvituksellista. Yksi hauska toisinaan yökerhoissa tavattava teema ovat vaahtobileet, joissa yökerho täyttyy valkoisella saippuavaahdolla ja kuplilla, joiden lomassa tanssahtelu on entistä hauskempaa ja ikimuistoisempaa. Vaahtobileisiin yökerhoon mennessä pukeudutaan uimapukuihin.

Oli yökerhovalinta sitten mikä hyvänsä, on tarkoituksena päästä ennen kaikkea pitämään hauskaa illan alkuvaiheilta läpi yön ja parhaimmillaan aamun pikkutunneille aina valomerkkiin saakka. Monelle yökerholla käymistä seuraa pikainen visiitti matkan varrella olevalle snägärille tai pizzapaikkaan, jonka jälkeen onkin hyvä mennä lepuuttamaan väsynyttä itseään kodin rauhaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *