Näin saat yökerhoillasta kaiken irti

Yökerhoon lähtö saattaa joskus tuntua raskaalta: varsinkin jos takana on jo vuosien putki juhlintaa ja kaikki tuntuu olevan nähty. Ensin pitäisi aloitella kotona, sitten saada seurue poistumaan aloittelupaikasta taksin kyytiin ja selviytymään vielä kunnialla samaan yökerhoon koko porukalla. Seuraavaksi kerromme muutamia vinkkejä, miten baari-illan saa onnistumaan ja yökerhokokemus on paras mahdollinen.

Suunnitelmallisuus. Vaikka luulisi, että kaikki hauska on useimmiten spontaania, on suunnittelullakin paikkansa viihteessä ja hauskanpidossa. Tee seurueellesi selväksi etukäteen, mikä on homman nimi: juhlitaanko rauhassa kotona ja mennään sitten lähikapakkaan yhdelle, vai onko tarkoituksena villi bailaus kaupungin parhaassa yökerhossa? Kun kaikki tietävät illan ohjelman, turhilta pettymyksiltä vältytään ja kaikki voivat valmistautua sopivalla tavalla.

Varaa juotavaa ja syötävää etkoille. Suomalaisessa kulttuurissa vierailla on tapana tuoda omat pullonsa bileisiin, mutta isännänkin kannattaa varata tarjottavaa, että kaikilla on tasapuolisen kivaa. Syöminen on tärkeää myös varsinkin alkoholia nauttiessa, ettei humalatila nousisi liian vahvaksi ja energiaa riittää koko illaksi ja yöksi.

Ryhmäytä. Jos seurueessa on toisilleen tuntemattomia henkilöitä, esittele heidät toisilleen. Näin ryhmähenki paranee ja illan mittaan kaikilla on hauskempaa. Yön pikkutunneilla on tärkeää muistaa, ketkä kuuluivat omaan seurueeseen, jotta jokainen voisi huolehtia toisista biletyksen lomassa. Ota myös kavereittesi avecit huomioon, niin hekin tuntevat olonsa tervetulleeksi.

Etkot saa loppumaan helpommin, kun sammuttaa musiikin ja näyttää itse esimerkkiä, että nyt lähdetään ulos. Takkia päälle ja lasit tyhjäksi! Jos joku on ottanut liikaa, hänet kannattaa saattaa kotiin mieluummin kuin ottaa mukaan yökerhoon. Vaarana on, ettei hän pääse sisään tai se että muut joutuvat huolehtimaan koko illan.

Ota selvää etukäteen mahdollisista yökerhoista ja niiden sijainnista, niin kallista biletysaikaa säästyy. Tutki myös mahdollisuuksia päästä vippijonoon tai varata pöytä. Tämä voi tehdä illasta jouhevamman ja hauskemman. Varaa käteistä narikkaan ja laita narikkalappu visusti talteen: vilkaise myös, tekikö kaverisi samoin! Älä jätä liian montaa vaatekappaletta narikkaan tai ota mukaan yökerhoon, sillä ne menevät hukkaan helpommin.

Jäljellä on enää nauttia illasta ystävien kesken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.