Uusi ilta alkaa puhtaalta pöydältä

Keittiössä pannut ovat vielä kylminä, uuni vaan yksikseen kumisee ja jääpalat hyytävässä pakkasessa paukkuu. Aamu on jo taipunut pitkälle iltapäivään, mutta tämä yökerho vasta heräilee ja haukkoo happea. Ovimies on avannut pitkäripaisen pitkälle pihan suuntaan, ja kevyt tuulahdus käy sisään samalla kun edellisen yön rientojen tunkkainen tuoksu haihtuu kohti yhä vain ohenevia ilmamassoja.

Yökerhon sisäinen kello pyörii vastapäivään. Yökerho elää susien aikaa, kun kuutamo vaan taivaalla möllöttää ja pimeyden otukset ryntää innoissaan kohti uutta yötä, silloin alkaa yökerhossa tapahtua. Päivällä pannaan ovi tiukasti säppeen ja soittimet nurkkaan, kaiuttimista kaasut pois. Ikkunat tiukasti kiinni ja pimeiksi, valot pois ja sammuksiin. Päivällä yökerho nukkuu kuin kissaeläin helteessä; toivoo vain ettei kukaan huomaa ja kääriytyy tiukemmin varjoon kiinni.

Hissimusiikista hittejä kohti

Läppärisoittaja rientää sisään ja paiskaa nappulat kaakkoon. Kohta kaiutin jo jylisee, kun levynsoittaja päästää koneen valloilleen. Striimiä virtaa ja sähkö pistää kaapelit sykkimään. Ääni muuttaa muotoaan ja siirtyy värisyttämään heräilevän yökerhon tuoretta sisäilmaa. Laput välkkyvät biitin mukana, strobo välkkyy ja savukonekin nurkassa kokeilee ottaa henkosia ja haukkaa tuoretta happea.

Baaritiskillä käy tohina, kun mukit ja mussukat asettuvat riviin. Tiskit ja lasit kiiltää, kun on juuri pyyhitty pölyt pois ja roiskeet raavittu irti. Baarissa pyyhittävää riittää, kun pitää pitää astiat kunnossa ja tehdä asiakkaille pirtelöä jos jonkinmoista.

Tanssien kohti taivaanrantaa

Yökerho on kuin portaali toiseen ulottuvuuteen. Mustassa huoneessa kaikkeus tulee kylään ja tajuntakin laajenee. Kuin lavasteet ja kulissit, valtava spektaakkeli antaa mielikuvan suuremmasta kuin onkaan, jättää tilaa unelmillekin olla ja kehittyä.

Tässä ravintolassa on pöydät puhtaina ja kulissit kunnossa. Tanssit jatkuvat pitkälle aamuun eikä loppu häämötä vaikka mikä tulisi. Ohjelmaa riittää pitempäänkin riittiin, ja kun nälkä tulee, keittiön puolelta löytyy keittoa ja kastiketta. Suolaistakin on ja makeaa, jokaiselle jotakin, oikea buffet on levittäytynyt keskelle takahuonetta. Erilaisia hienoja torttuja on rivissä ja mansikoita, kermaakin on vatkattu astiat täyteen.

Tervetuloa yökerhoon, jossa taika ja todellisuus kohtavat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *