Iloisessa seurassa syntyy uutta ja rokki soi

Työt on tehty ja on aika löysätä kauluksia – tänään koko seurakunta lähtee yhdessä radalle onneaan koittamaan! Joku ottaa toimistolta taksin viimeisen palaverin päätteeksi, toinen laittautuu ensin kotona koreaksi, ja sopii iltavuorot kuntoon, ennen kuin soitto soi ja riemu nousee korkealle kattoon. Tämä seurue osaa pitää toisistaan huolta ja juttu lentää niin että kaikilla on naurussa pitelemistä. Yhdessäolo on puoli ruokaa, sen tietää ihminen joka on maailmaakin nähnyt.

Kaupunki elää aamusta iltaan

Lunta tupruttaa hennosti pitkin kaupungin katuja. Valot vilkkuvat ja autoja kulkee ohitse tuon tuosta. Kaukana horisontissa kiitää jokin kohti. Maanraosta kuuluu ihmeellinen sihinä, kun sähkö herää eloon. Langat iskevät pakkasessa kipinää, kun rauta tulee kohti. Lumi vaan pöllyää, kun radanvarsi antaa idän pikajunalle tietä. Ravintolan ovella ovimies tähyilee kauemmas ja viittoo vieraita sisään. Näin tämäkin seurue suuntaa kohti pitkäripaista tietäen kukin mielessään mitä tuleman pitää.

Ravintolasta ruokaa ja reipasta menoa

Eteisessä iloiset ihmiset oikovat jäseniään esiin paksujen takkiensa alta, vapautuneen oloisina kuin kilpikonnat veteen päästyään. Tänne on tultu syömään ja juhlimaan. Toinen toistaan hienompia ja komeampia otuksia kuoriutuu esiin. Tuskin on ehtinyt vielä puheenaiheet siirtyä projekteista pois, kun tirisevää ja kuorrutetta kannetaan pöytään. Annosta tulee yksi toisensa jälkeen ja tarjolla on lientä ja keittoa jokaiseen makuun.

Kone iskee takapakkia ja savukone pöhisee

Kun pihvit, kanat ja porkkanat on saatu syötyä ja kuumat perunat on saatu kurkusta alas, lähtee juhlat kunnolla käyntiin. Tanssilava täyttyy nopeasti ja tunnelma muuttuu. Biitti on kiukkuista ja nopeaa; tahmeakin askel nousee lattiasta irti ja lanteet heiluu. Seurueet toisensa perään pyörähtelevät ympäri tasaista tanssilavan pintaa. Musiikin ihmeellinen tempo ja kauniit sävelet vievät ajatukset mukanaan. Tanssilavalla rosoinenkin tiimi sulautuu yhteen ja kurottaa kohti ihmisenä olemisen parasta settiä.

Pilkkua kohti mennään ja pidot paranee

Kone kiihdyttää tahtia ja sähkö pistää ilmaan vipinää. Värinä on hurjaa ja tötteröt tärisee. Setti on tavallista parempaa eikä biitti tunnu antavan periksi millään. Ihmiset yrittävät innoissaan ottaa tahdista kiinni ja keinuvat kuin lapsukaiset kaukalossa. Kohta taksit jo vievät väsyneitä juhlijoita koteihin nukkumaan. Sellainen on iloinen ilta, kun ruoka maistuu ja hienoja asioita tapahtuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.