Suosituimmat drinkit Suomessa

Suomessa olut ja siideri pitävät pintansa baarijuomina, mutta myös erilaiset drinkit ovat yllättävän suosittuja, ja cocktaileihin erikoistuneita baareja on perustettu ympäri Suomea. Yllättävää kyllä, eri drinkkien suosio vaihtelee hieman eri puolilla Suomea. Pienenkin maan sisällä voi olla paljon paikallisia muotivirtauksia ja makuja. Tässä kuitenkin drinkit, joiden suosio ylittää paikkakuntienkin rajat:

Mojito

Mojitossa on perinteisesti rommia, minttua, sokeriruokomehua, soodavettä ja limettiä. Kuubalainen juoma on lähes jokaisen suomalaisen cocktailbaarin suosituimpien joukossa. Kirpeyttä tasapainottaa täyteläinen sokeriruokomehu, ja sooda sekä minttu raikastavat rommia. Klassikkojuoma on suosittu ympäri maailman, ja siitä on myös useita muunnelmia. Suomessa tunnetuimpiin muunnelmiin kuuluu mansikkamojito, jossa kotimainen mansikka yhdistyy kuubalaiseen eksotiikkaan.

Valkovenäläinen

Vaikka drinkin nimi viittaa Valkovenäjään, ei se suinkaan ole sieltä päin kotoisin. Kahvilikööriä, vodkaa ja maitoa ja/tai kermaa yhdistävä drinkki on variaatio Musta ryssä -nimisestä kahvidrinkistä, jossa ei ole maitoa. Maito ja kahvi ovat suomalaisia suosikkeja, joten lienee vain loogista, että tämä drinkki on edelleen niin suosittu. Valkovenäläisestä on viime vuosina tullut myös maidottomia variaatioita kasvimaitoon tehtynä. Alun perin drinkissä on käytetty kermaa, joka on sittemmin yleisesti korvattu maidolla.

Viskisour

Kirpeät sour-drinkit ovat yleisesti suosittuja koko maassa, ja niistä klassisimpiin kuuluu viskisour. Tästä drinkistä on useita variaatioita, mutta perusdrinkissä yhdistyvät viski, sokeriliemi ja sitruunamehu. Kirpeänmakeassa drinkissä viski pääsee oikeuksiinsa. Tämä drinkki sopii hyvin niin rauhalliseen istuskeluun kuin railakkaaseen bileiltaankin, ja siitä pitävät myös monet, jotka eivät viskistä sellaisenaan tykkää.

Gin & Tonic

Gin & Tonic on pitkäaikainen klassikko, jonka yksinkertaisuus ja monipuolisuus pitävät sen suosikkilistoilla. Klassikko on saanut uutta nostetta suomalaisen ginin tuotannon viimeaikaisesta kasvusta – jos yleisimmät ginit eivät maistu, voi baarista kysyä erilaisia vaihtoehtoja. Gin & Toniciin tulee giniä ja tonic-vettä, joten makua saa todella varioitua valitsemalla erilaisen ginin.

Mansikkadaquiri

Mansikasta makeutta ja limetistä kirpeyttä saava rommipohjainen mansikkadaquiri on baarien ja ravintoloiden kestosuosikki. Se on herkullinen jälkiruokadrinkki, ja sopii hyvin juhlaankin. Näyttävästä lasista tarjoiltava daquiri tuo hieman luksusta kaikenlaisiin tilaisuuksiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *