Järki päässä myös yökerhossa

Yökerhossa on tarkoitus pitää hauskaa, mutta ilta voi päättyä katastrofiin, jos kaikki maalaisjärki unohtuu kotiin tai jos juot itsesi tajuttomaan humalaan. Pienet varotoimenpiteet eivät tarkoita sitä, ettetkö voisi pitää hauskaa. Omasta turvallisuudesta huolehtiminen on vain järkevää – myös pitäessäsi hauskaa.

Älä jätä juomaasi vahtimatta

Omia juomia ei koskaan kannata jättää vahtimatta yleisillä paikoilla. Valitettavan usein vahtimattomaan juomaan on saatettu laittaa tyrmäystippoja, millä on ollut ikävät seuraukset. Tyrmäystippoja saanut henkilö on saatettu ryöstää tai raiskata – tai hän on saattanut joutua näiden molempien ikävien tekojen kohteeksi. Tippojen vaikutuksen vuoksi et enää tiedä, mitä teet, minkä vuoksi sinulle voidaan tehdä mitä vain.

Älä juo itseäsi tolkuttomaan humalaan

Vaikket saisikaan juomaasi tyrmäystippoja, jo pelkkä alkoholikin vaikuttaa arvostelukykyysi ja saatat tehdä asioita, joita et selvin päin tekisi. Ei siis kannatakaan juoda itseään tolkuttomaan humalaan. Hauskaa voi pitää ilmankin! Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, ettei lähde yökerhoillan jälkeen humalaisen kuskin kyytiin. Tällaisia tarjouksia saattaa illan päätteeksi tulla, mutta taksimatkan hinta on loppujen lopuksi erittäin pieni hinta turvallisesta kyydistä. Valitettavan usein kuulee, kuinka erityisesti nuoret ovat ottaneet vastaan kyydin humaltuneelta kuljettajalta – kohtalokkain seurauksin.

Älä luota sinisilmäisesti vieraisiin ihmisiin

Vaikka moni meneekin yökerhoon nimenomaan tutustumaan uusiin ihmisiin ja kenties etsimään “sitä oikeaa”, ei kuitenkaan kannata luottaa vieraisiin ihmisiin sinisilmäisesti. Mukavaltakin tuntuva henkilö saattaa paljastua myöhemmin joksikin aivan muuksi. Älä siis ota tuntematonta henkilöä mukaan kotiisi asti saatille, vaikka se kuinka tuntuisi houkuttelevalta ajatukselta. Tutustu toiseen ensin rauhassa. Et voi tietää ensitapaamisen perusteella, onko tapaamasi henkilö mahdollisesti väkivaltaan taipuvainen tai muutoin suorastaan vaarallinen tapaus.

Pidä hauskaa ja rentoudu

Vaikka edellä onkin annettu vinkkejä siitä, kuinka voit huolehtia omasta turvallisuudestasi yökerhoillan aikana, ei kuitenkaan kannata unohtaa hauskanpitoa ja rentoutumista! Raskas työviikko saattaa olla takana ja saatat todella kaivata pientä irtiottoa. Omasta turvallisuudesta huolehtiminen ei tarkoita linnoittautumista neljän seinän sisään lukkojen taakse, vaan jo hyvinkin pienet toimenpiteet saattavat auttaa turvallisuutesi parantamisessa huomattavalla tavalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *